#4 Hur Digital är du, egentligen

#4 Hur Digital är du, egentligen

O ljuva framtid, det mesta är ännu ogjort…..(Ingvar Kamprad)

"Att digitalisera sin verksamhet kan vara hur svårt och komplext som helst, om man vill. Eller så gör man det så smart och enkelt som möjligt. Idag behöver man inte uppfinna hjulet. Det finns så många färdiga tjänster eller produkter som man kan använda"

- En av många sanningar som levererades av vår inspiratör Niclas Jönsson

"AR/VR, IOT; Robotar och AI kommer att förändra vår framtid, ofantligt mycket mer än vad datorer, Internet, mobiltelefoner och Internet of Things har gjort för oss fram till idag. Så nu och framåt är det ännu viktigare att delta i denna förändringsresa"

Missade du den inspirerande föreläsningen, varsågod!

Tips på varför man ska digitalisera sin verksamhet

  • Först och främst för att öka marginalerna och tjäna mer pengar. En sparad krona landar direkt på sista raden, medan en ökad krona i försäljning sällan ger mer än 20 öre på sista raden.

  • För att bli snabbare, flexiblare och mera tillgänglig för att öka kund- och leverantörsnyttan i ett allt mer digitaliserat samhälle.

  • Att "bara" fokusera på att sälja mer till fler är dock fortfarande det vanligaste misstaget man gör tycker jag. Det är givetvis också oerhört viktigt. Men nästan alltid det svåraste och minst lönsamma på kort sikt.

 

Hur och när ska man digitalisera sin verksamhet?

NU, med lagom takt i många små begränsade projekt. Bättre med många, små evolutionära steg och köpa produkter eller tjänster än att ge sig på att bygga egna eller anpassa befintliga lösningar för mycket.

En av de bästa föreläsningar jag har hört om digitalisering. Inga floskler. Bara konkreta tips. Det märks att Niclas vet vad han pratar om.

Samarbetspartners